Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


10/12/2014  El Consell i el Centre Sanitari ofereixen un servei de transport adaptat

Actualment s’atenen els viatges a l’Hospital de dia del Centre Sanitari, al Centre de dia  de l’hospital Pere Màrtir Colomés i a l’Amisol

El Consell Comarcal i el Centre Sanitari del Solsonès ofereixen un servei de transport adaptat adreçat a tota la població que tingui dificultats de mobilitat i no puguin utilitzar cap altre mitjà de transport per assistir a un servei social especialitzat o altres serveis d’atenció a les persones. El servei es presta amb la furgoneta del Consell Comarcal en conveni amb la Fundació Volem Feina.

Actualment el Centre Sanitari, amb una subvenció de la Diputació de Lleida, atén els viatges de les persones que són derivades a l’Hospital de dia del Centre Sociosanitari. Per la seva banda, el Consell Comarcal, amb una subvenció del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, atén els viatges dels usuaris del Centre de dia de l’Hospital Pere Màrtir Colomés. Per a la derivació d’usuaris a aquests servei, cal sempre l’informe previ dels Serveis Socials comarcals.

D’altra banda, també existeix una col·laboració econòmica per part del Consell amb l’Amisol, pel trasllat dels seus usuaris.

També està obert el servei per al trasllat de nens que hagin d’accedir al CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç), o bé el trasllat dels usuaris de la Residència La Vall de Lord de Sant Llorenç de Morunys que tinguin dificultats de mobilitat i hagin d’anar a serveis puntuals de l’àrea de benestar social.

La consellera comarcal de Benestar i Família, M. Àngels Taribó, creu que prestar aquest servei és molt important per “donar igualtats d’oportunitats a tots els usuaris que ho precisin, amb la voluntat de generalitzar el servei a tota la comarca”.

 

102 persones van utilitzar aquest servei el 2013

El passat 2013, 102 persones van fer ús d’aquest servei de transport adaptat, 44 dels quals era gent gran amb dificultats de mobilitat i, els 58 restants eren usuaris amb certificat de discapacitat que acudeixen a l’Amisol.