Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

css

EL CENTRE

El Centre Sanitari del Solsonès és una fundació pública comarcal que, des de l'any 1991 està directament gestionada pel Consell Comarcal del Solsonès. La modernització de les seves instal·lacions ha permés millorar, de manera considerable, el servei sanitari als usuaris de la nostra comarca.

Amb aquesta intenció, a més del Centre Sanitari ubicat a Solsona, els municipis de la Vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys, La Coma i La Pedra i Guixers) també disposen d'un consultori a Sant Llorenç de Morunys que realitza les funcions de sots-CAP.

L'Àrea Bàsica de Salut (ABS) integra tots els municipis del Solsonès. En formen part els set equips d'atenció primària que trobem a Solsona, així com el servei de pediatria i el d'odontologia, més un altre equip d'atenció primària a Sant Llorenç de Morunys.

D'entre les millores sanitàries que s'han aconseguit pel conjunt de la comarca, cal esmentar l'increment d'especialitats que ha vingut oferint el Centre, arribant en l'actualitat a la xifra de 16 especialitats. A les ja esmentades de pediatria i odontologia, cal afegir-hi: cardiologia, cirurgia general, cirurgia vascular, endocrinologia, dermatologia, ginecologia i obstetrícia (llevadora), neumologia, neurologia, oftalmologia, otorrinolaringologia, traumatologia i salut mental.

També cal esmentar que es realitzen tot un seguit de proves complementàries, com ara analítiques, radiologia, audiometries, electrocardiogrames, espirometries, walking test, ecografies ginecològiques i obstètriques i cardiotocografies.

Comentar també que, des del juliol del 2006, el Centre actúa com a base del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).