Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


10/02/2015  Es realitza un simulacre de rescat a Solsona

El Centre Sanitari valora molt positivament el desenvolupament i resultat de l’exercici

Com actuarien els diferents cossos operatius davant d’un accident? La resposta es va poder donar el passat divendres 6 de febrer amb el simulacre que es va dur a terme en un carrer de la Cissa de Solsona. Aquest simulacre va permetre al Centre Sanitari del Solsonès valorar molt positivament la resposta i coordinació entre els diferents cossos operatius, tant en el desenvolupament com en els resultats de l’exercici.

Amb la realització del simulacre es buscava dur a la pràctica amb el màxim realisme possible, un cas d’accident de múltiples víctimes, fet habitual en les nostres carreteres. Així, l’exercici va consistir en un xoc frontal entre dos cotxes, amb un balanç de 5 víctimes de diferents graus de gravetat atrapades als automòbils, que van ser excarcerades per les unitats de Bombers i ateses pels serveis mèdics. La durada va ser d’una hora i mitja aproximadament, més el temps de preparació prèvia i de la reunió d’avaluació posterior.

L’exercici va començar amb l’avís telefònic al 061, que va activar els recursos participants. Pel que fa als recursos sanitaris, van ser una unitat de suport vital bàsic (SVB) formada per dos tècnics de transport sanitari, una unitat de suport vital intermedi (SVAi) formada per un tècnic en transport sanitari i un diplomat en infermeria, i una unitat de suport vital avançat (SVA) formada per un tècnic en transport sanitari, un diplomat en infermeria i un metge.
Els objectius de l'equip sanitari van ser:

  • Comunicació entre la Central de coordinació sanitària i el territori, al arribar al lloc dels fets
  • Relació entre unitats SEM: SVAi-SVA i SVB
  • Comunicació i relació entre Bombers, SEM i Mossos d’Esquadra
  • Identificació dels rangs de resta cossos actuants (Bombers i Mossos d’Esquadra)
  • Triatge Start i gestió material

En aquest exercici hi va participar personal de Bombers de la Generalitat, de Sistema d'Emergències Mèdiques, de Mossos d'Esquadra, de la Policia Municipal i alumnes de Cures Auxiliars d'infermeria de l’Institut Francesc Ribalta.