Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


25/02/2015  Sessió formativa per a pares i mares sobre com actuar davant de problemes de salut en pediatria

El Centre Sanitari convida a tothom a assistir-hi el proper dilluns

El Centre Sanitari del Solsonès ha organitzat una sessió formativa i dinàmica per tractar els dubtes més freqüents sobre com actuar davant dels problemes de salut del nens. Aquesta sessió es durà a terme el proper dilluns 2 de març a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cívic. L’acte està obert a tothom i s’espera les aportacions de totes les mares i pares assistents per tal de donar contingut a la xerrada.

Amb aquesta activitat el Centre Sanitari vol donar pautes d’actuació als pares davant de situacions habituals de malaltia infantil, amb l´objectiu de millorar la resolució de molts problemes lleus i tenir clars els signes i símptomes d’alarma que requeririen una visita urgent. Un dels equips de pediatria, la Dra. Anna Navarro i la infermera Imma Estruch, resoldran totes les preguntes relacionades sobre aquest tema.

 

El Servei de pediatria atén més de 2.000 nens al Solsonès

El servei de pediatria atén els infants de 0-14 anys, fet que representa uns 2.150 nens i nenes a la comarca del Solsonès. L’activitat d’aquests professionals està dedicada a la realització de protocols i revisions segons el Pla de Salut del Nen Sa, resolució i control de patologia aguda i crònica, visites urgents. La infermera de pediatria té un paper rellevant en el procés d’atenció a l’infant.

El circuit de visites ve determinat per les agendes. Quan un nen necessita una visita no urgent, no cal demanar-la pel mateix dia. Si presenta un problema de salut agut, encara que no hi hagi hores a la agenda del pediatra, es fa una valoració del cas i es decideix si precisa valoració pediàtrica urgent o diferida, o bé si pot ser atès per un metge d’atenció primària, donant així resposta a la demanda de visites sempre.