Tel. 973 48 11 72

Fax 973 48 10 98

Plaça Guitart s/n

Solsona

ics
ics

NOTÍCIES DEL CENTRE SANITARI DEL SOLSONÈS


14/12/2021  El Centre Sanitari obre aquest dijous la campanya de vacunació dels infants de 5 a 11 anys

Els progenitors o tutors legals dels infants poden demanar hora al Centre Sanitari

 

Els nens de 5 a 11 anys que es vulguin vacunar contra la COVID19, ho podran fer a partir d’aquest dijous dia 16 al mateix Centre Sanitari del Solsonès. Per fer-ho, els progenitors o tutors legals han de demanar cita al Centre o als PVP (punts de vacunació poblacional). En el moment de la vacunació els infants hauran d’anar acompanyats d'un dels dos progenitors o bé portar el consentiment informat que es pot descarregar de la web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

La comarca del Solsonès té uns 900 infants compresos en aquest grup de població.

Com funciona la vacuna contra la COVID-19 autoritzada per als nens i nenes de 5 a 11 anys?

La vacuna conté una molècula anomenada ARN missatger (ARNm) que té instruccions per produir la proteïna espiga (S) del coronavirus. Aquesta és una proteïna de la superfície que el virus necessita per entrar a les cèl·lules del cos. Quan una persona rep la vacuna algunes de les seves cèl·lules llegiran les instruccions de l’ARNm i produiran temporalment la proteïna S. Aleshores, el sistema immunitari de la persona reconeixerà aquesta proteïna com a estranya, produirà anticossos i activarà les cèl·lules T (glòbuls blancs) per atacar-la.

En el cas que la persona entri en contacte amb el virus SARS-CoV-2, el seu sistema immunitari el reconeixerà i estarà preparat per defensar el seu cos contra el virus. L’ARNm de la vacuna no es queda a l’organisme, sinó que es descompon poc després de la vacunació.

NOTA:
Aquest comunicat ha estat redactat conjuntament per les àrees de Comunicació del Centre Sanitari del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona a fi d’oferir una informació homogènia i inequívoca al conjunt de la ciutadania de la comarca.

 

Solsona, 14 de desembre de 2021